VIDEO: Cellen kort en klein geslagen, agressie, lekkende leidingen, hier draait staking om

din 6 Feb
serge_rooman_in_gevangenis.jpg
In de gevangenissen van Turnhout en Merksplas wordt er gestaakt. De vakbonden zijn misnoegd over de toegenomen agressie tegen het gevangenispersoneel. Ook in andere gevangenissen in het land is het werk neergelegd. Om het personeelstekort op te vangen, steekt gevangenisdirecteur van Merksplas Serge Rooman vandaag ook de handen uit de mouwen. Hij staat op de zwaarste afdeling, de geïnterneerden. Rooman werkt hier mee uit noodzaak. Afgelopen nacht is hier bijvoorbeeld nog een cel kort en klein geslagen.
serge_rooman_in_gevangenis.2jpg.jpg

De politie is opgeroepen om de gebouwen waar wordt gestaakt te beveiligen. Dinsdagavond eindigt de staking in Merksplas en Turnhout.

Na een incident zondagmiddag kwam het tot een spontane actie en plooide het personeel terug op een minimale dienstverlening nadat 2 bewakers zijn aangevallen door een gevangene. De cipiers kregen zware stampen en raakten gewond. Eén van de betrokken bewakers moet wellicht naar het ziekenhuis om zijn wonden te laten verzorgen.  

Gevangenisdirecteur Serge Rooman zegt dat het personeel zeer emotioneel is na de aanval. De medewerkers pikken dit soort situaties niet meer. Het is niet de eerste keer dat cipiers er worden aangevallen. Twee weken geleden was er al een gelijkaardig incident. 

Foto's: RTV