Jullie favoriete wandelroutes

don 20 Jul
Wandelroutes zijn er genoeg in onze buurt, waardoor het moeilijk is om er eentje uit te kiezen. Wandelen moet rustgevend zijn en daarom hebben wij alvast een lijst gemaakt met jullie favoriete wandelroutes in de Kempen en Rivierenland.

Wandelroutes van Lier naar Grobbendonk

Wandelen langs de Nete in Lier tot in Grobbendonk is een echte aanrader. Wandel vanaf het centrum in Lier, langs de Nete richting het oosten om zo in Grobbendonk te eindigen. Je kan kiezen om het populaire wandelpad "Netepad" te volgen. Volg de wegwijzers en deze route neemt je mee langs mooie landschappen en prachtige omgevingen. Aan het einde van je tocht heb je ongeveer 30 km in de benen en ben je vele nieuwe indrukken rijker.

Wandelroutes in Het Uilenbos in Lint en Hove

Wandelen kan ook perfect in ‘Het Uilenbos’, een bosgebied dat gelegen is tussen de gemeenten Lint en Hove. Het Uilenbos is een natuurreservaat dat onderhouden wordt door het welgekende Natuurpunt. Als je over Het Uilenbos leest dan zal je zien dat het bekend is om zijn diversiteit aan fauna en flora. Geniet als wandelaar van de prachtige natuur en verken het bos via de gemarkeerde wandelroutes.

Wandelroutes door Blakheide

Op de grens van de gemeenten Rijkevorsel en Beerse, vind je het natuurgebied ‘Blakheide’ terug. Blakheide kent een diverse fauna en flora en is heel belangrijk omdat het de thuisbasis is voor verschillende zeldzame planten- en dierensoorten. Vogelliefhebbers zijn hier kind aan huis maar ook wandelaars verkennen dit heide-en moerasgebied maar al te graag.

Wandelen op het Knuppelpad in Beerse

In Beerse kan je terecht op ‘Het knuppelpad’ voor een dagvullende wandeling. Een oud houten wandelpad maakt het mogelijk voor wandelaars om alle geheimen van het moerasgebied van de Laakvalei te ontdekken. Het pad geeft je als wandelaar de kans om heel dicht bij de natuur te komen én zorgt ervoor dat de omgeving beschermd blijft. Omdat het pad op hoogte gemaakt werd, blijft ook de bodem van het moeras onaangeroerd door de vele bezoekers. Het is heel belangrijk dat we de kwetsbare ecosystemen van dit soort gebieden beschermen. Op die manier kan iedereen blijven genieten van de prachtige natuur. Vogels, wandelaars, dieren, fotografen…noem maar op.

Wandelroutes door Hazewinkel in Willebroek

Een recreatiedomein dat je zeker ook op je wandellijst moet zetten, is Hazenwinkel in Willebroek. Het is heel populair omdat het rondom het Hazenwinkelmeer ligt. Ideaal voor outdoor- en watersportactiviteiten. Natuurlijk liggen er ook vele wandel- en fietspaden rondom het meer waar je perfect kan pauzeren voor een picknick in de natuur.

Wandelroutes door de Kesselse Heide in Nijlen

Je kent het waarschijnlijk al wel, de Kesselse Heide in Nijlen. De Kesselse Heide is een natuurgebied dat bekend staat om zijn uitgestrekte heidevlaktes, bossen en vennen. Het is een belangrijke habitat voor verschillende insecten, vogelsoorten en reptielen en je vindt er een grote verscheidenheid aan aan planten- en diersoorten. Volg de gemarkeerde wandelpaden, geniet van de omliggende natuur en wie weet spot je wel een opmerkelijk amfibie of enkele watervogels.

Wandelen over het Vagebondpad

Het 6,5 kilometer lange Vagebondpad is een wandelroute die begint en eindigt aan de voormalige landloperskolonie in Merksplas. De route neemt je mee langs verschillende historische gebouwen en monumenten die herinneringen oproepen aan het verleden van de kolonie. Je wandelt over onverharde paden door de bossen en langs de velden, en wie weet kom je onderweg dieren tegen zoals konijnen en reeën. De route is aangegeven en is geschikt voor wandelaars van alle niveaus.