Jongemannen verdelen drugs gewoon via de post

maa 13 Jun 2022
In Turnhout zijn twee jongemannen veroordeeld omdat ze drugs in- en uitvoerden gewoon via het postkantoor van Weelde. Vorige herfst onderschepte de politie op de luchthaven van Zaventem verschillende postpakketten met harddrugs. Die bleken vanuit Ravels verstuurd te zijn. De politie zette een observatieteam in en kon op die manier de twee dealers oppakken.

Ben Daverveld

De politie kon de dealers oppakken nadat vorig jaar postpakketten met harddrugs werden onderschept in Zaventem. Onderzoek wees uit dat verschillende van de pakketten telkens op dinsdag waren aangeboden op het postkantoor in Weelde met afzender ‘Ben Daverveld’. 

Politie Kempen Noord-Oost ging op dinsdagvond 19 oktober over tot observatie, en al snel betrapten ze een 26-jarige man uit Tilburg die een postpakketje kwam aanbieden onder de naam Ben Daverveld. In het pakket zat cocaïne en heroïne. Ook een 22-jarige man, de chauffeur, werd opgepakt. De twintigers krijgen nu 16 maanden cel maar alleen de periode van hun voorhechtenis is effectief. Ook een opgelegde geldboete van 8.000 euro is met uitstel.