Heraanleg Zilvermeerlaan gaat op 2 mei van start

maa 24 Apr 2023
Dinsdag 2 mei start een aannemer met de heraanleg van de Zilvermeerlaan ter hoogte van de ingang van het recreatiedomein in Mol. Na de werken moet de inkom van het Zilvermeer veiliger zijn. Ter hoogte van de werken komen tijdelijke verkeerslichten die het verkeer beurtelings langs de werf moeten begeleiden. De werken zullen 6 tot 8 maanden duren.

De werken gebeuren in twee fases. "Eerst wordt gestart aan de kant van parking 2, aan de overkant van de daginkom", klinkt het. "Over een afstand van 120 meter wordt de rijstrook in beton en het aanliggende betonnen fietspad volledig uitgebroken en heraangelegd. Na een 3- à  4-tal maanden wisselt de werfzone van kant."

Zilvermeer en parking altijd bereikbaar

De werken zullen in totaal 6 tot 8 maanden duren. Het verkeer zal de hele tijd door kunnen. Fietsers en voetgangers kunnen via het fietspad van de Kanaalplas door. Het autoverkeer moet ter hoogte van de werken beurtelings over 1 rijstrook. Er komen tijdelijke verkeerslichten.

"Tijdens de werken blijft de daginkom van het Zilvermeer steeds bereikbaar. Ook de toegang tot beide parkings blijft maximaal gevrijwaard. Tijdens de festivals Pennenzakkenrock en Legacy gelden aangepaste verkeersmaatregelen. Deze communiceren we op een later tijdstip."

Veilig verkeersplateau

De Zilvermeerlaan wordt ter hoogte van de daginkom over een afstand van 120 meter heraangelegd. Er komt een groot verkeersplateau met een brede oversteek voor voetgangers en fietsers, bushaltes met verhoogde perrons. "De asverschuivingen verlagen de snelheid van het doorgaand verkeer. Het project moet de toegang van het Zilvermeer verkeersveiliger en herkenbaarder te maken."

Foto: RTV