N-VA klaagt gevaarlijke situatie aan ziekenhuis Mechelen aan

maa 12 Feb
situatie_roosendaelhof_120201.jpg
Mechelse oppositiepartij N-VA klaagt de onveilige verkeerssituatie aan woonzorgcentrum Roosendaelhof aan. Daar is geen voetpad voorzien tussen ziekenhuis Sint-Maarten en het woonzorgcentrum waardoor voetgangers over de weg moeten wandelen. Terwijl er ook bussen en plaatselijk verkeer langs moet. De stad zegt nu dat zwakke weggebruikers zich achter het woonzorgcentrum moeten verplaatsen.

N-VA kaart de gevaarlijke situatie aan het ziekenhuis in Mechelen aan. Ter hoogte van het ziekenhuis Sint-Maarten en W.Z.C. Roosendaelveld richting wijk Otterbeek ontbreekt het voetpad. Dagelijks passeren er bezoekers van het ziekenhuis en wandelen er mensen.

Aan het einde van de Mezenstraat stopt plots het voetpad, de straat zelf loopt kronkelend door en wat verderop is het W.Z.C. “Roosendaelveld” en nog verder is het ziekenhuis gelegen. Dagelijks wandelen vele mensen, jong en oud, vanuit de wijk Otterbeek naar het W.Z.C. of het ziekenhuis, passeren er bezoekers van het ziekenhuis en/of het W.Z.C. die daar niet met de wagen zijn, gaan patiënten of residenten om een luchtje scheppen…..

N-VA vindt dit een zeer gevaarlijke toestand. Temeer daar er nog fietsers rijden die ook geen afgescheiden fietspad ter beschikking hebben  en enkel wat markeringen op de rijbaan. De situatie is al meerdere keren aangekaart bij het gemeentebestuur en nog is geen oplossing, zegt de partij.

Foto: RTV