Heel wat lokale theatergezelschappen op Spots op West

don 11 mei 2023
Drie Kempense theatergezelschappen en 2 groepen uit het Mechelse mogen deze zomer hun kunnen tonen tijdens Spots op West, het theaterfestival dat OPENDOEK jaarlijks organiseert. Begin juli spelen de gezelschappen hun voorstellingen in Westouter op enkele bijzondere locaties.

Zo zullen er voorstellingen gepeeld worden in onder meer een voetbalkantine, een kerk en een aardappelschuur. Vanuit de Kempen maken er drie theatergezelschappen de tocht naar West-Vlaanderen. De MicrooB uit Balen zal er een voorstelling voor en door jongeren spelen waarin drie mensen alle drie hetzelfde willen: ontsnappen aan het leven dat ze leiden.

"Theatergroep Het Vierde Oor brengt dan weer ‘De drie eenzame verdrietige mannen’ waarin de drie heren hun levensverhalen met elkaar delen op een avond tussen ‘gelijkgestemden van geest’", klinkt het bij OPENDOEK. "De Turnhoutse theatermaker Kurt Vervloet haalt De Kempen naar de Westhoek met het derde deel van zijn Kempentrilogie waarin hij op zoek gaat naar wat er gebeurt wanneer dromen uiteenspatten."

Lucky Leo en Goezot!

De Mechelse theatercompagnie Lucky Leo zal in de Westouter Emily brengen. Dat is een voorstelling over de Amerikaanse dichter Emily Dickinson. Goezot! uit Willebroek brengt Vosse, een eigentijdse bewerking van het middeleeuwse epos Van den vos Reynaerde.

Sport op West vindt plaats van donderdag 6 juli tot en met zondag 9 juli.