Expo European Cartoon Award in Het Predikheren

din 6 Feb
tentoonstelling_mechelen_060102.jpg
Nog tot 24 maart kan je in het Predikheren in Mechelen gratis naar de expo European Cartoon Award. 16 cartoons die vorig jaar genomineerd zijn voor de prijs van beste Europese cartoon worden er tentoongesteld, ook de winnaar staat ertussen. De expo is onderdeel van Construct Europe en moet jongeren meer bij het stadsfestival betrekken. Verschillende scholen nemen de tentoonstelling op in hun lessenpakket, GO Atheneum Busleyden campus Pitzemburg mocht vandaag als eerste langskomen.
tentoonstelling_mechelen_060101.jpg

Shortlist cartoons

Het Predikheren in Mechelen zet de genomineerden en winnaars van de European Award in de kijker. Aan de hand van de cartoons kunnen scholen ook gemakkelijk in gesprek gaan over de actualiteit van het afgelopen jaar. De expo is gratis toegankelijk.
Tijdens deze expo kan je alle cartoons van de shortlist van de European Cartoon Awards bekijken. Cartoons zijn een belangrijk onderdeel van een open debat en het kenmerk van een open samenleving. 

Met vaak slechts één beeld houden ze een spiegel voor, maken ze verandering bespreekbaar en stimuleren ze publiek debat. De award beloont de moed en kwaliteit in het tekenen van spotprenten en moedigt het gesprek over Europa en Europese integratie aan. Bovendien bevragen cartoons oude ideeën, en introduceren er nieuwe. 

De tentoonstelling past in het kader van het stadsfestival Construct Europe, het Mechelse stadsfestival dat het Belgische voorzitterschap van de EU viert en is gratis toegankelijk. Ze loopt nog tot en met zondag 24 maart.  

tentoonstelling_mechelen_060103.jpg

Foto's: RTV