Grobbendonk krijgt subsidie voor aanleg intergenerationeel park

woe 25 Jan 2023
De gemeente Grobbendonk krijgt van de Vlaamse overheid en provincie Antwerpen een extra subsidie van 450.000 euro voor toerisme, plattelandsontwikkeling en droogteproblematiek. De gemeente gaat hiermee de brede omgeving van het gemeenschapscentrum De Volle Vaart (het binnengebied van de straten Quinten Matsyslaan, Boudewijnstraat en Vaartkom) ontwikkelen tot een intergenerationeel park.

Burgemeester Marianne Verhaert (GiB) is zeer tevreden met de nieuwe subsidies. “In samenwerking met het Strategisch Project Kleine Nete hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan subsidiedossiers en zijn dan ook blij dat de hogere overheden onze ambitie om een belevingspark in het centrum van Grobbendonk mee willen waarmaken. Vorig jaar werden er nog subsidies toegekend aan de gemeente voor een nieuw skatepark in de omgeving. De nieuwe middelen kunnen we nu inzetten voor een volgende fase, namelijk de aanleg van een nieuwe speeltuin, een vlonderpad, heraanleg van de tuin van de Oude Pastorij, de aanleg van zachte verbindingen, … Daarnaast wordt er sterk ingezet op ontharding, regenwaterrecuperatie en droogtebestrijding”.

Water en spelen combineren

De nieuwe speeltuin gaat ‘Waterplas van bever Bas’ heten.  “Vorig schooljaar hebben we met kinderen een participatietraject gehouden en de combinatie van spelen en water was duidelijk een grote liefhebber,” zegt schepen van jeugd Brent Wouters (GiB). “Aangezien deze omgeving in watergevoelig overstromingsgebied ligt, zagen we de kans om waterberging en spel te combineren.” Het fictieve figuurtje Bever Bas is één van de figuren die prominent aanwezig zal zijn in de omgeving. 

De plannen worden vanavond tussen 18 en 20 uur voorgesteld op een infomarkt in GC De Volle Vaart.

Foto: Gemeente Grobbendonk