Opening Predikherenkerk wordt groot feest met onder meer Tom Barman

don 4 Jul

In september wordt in Mechelen met een groots evenement de gerestaureerde Predikherenkerk naast de bibliotheek geopend. Onder meer Tom Barman, frontman dEUS, zal er platen komen draaien. Na een jarenlange renovatie is de voormalige kerk omgebouwd tot een podiumzaal.

Na de zomer kunnen alle Mechelaars kennismaken met de vernieuwde Predikherenkerk. De kerk werd de afgelopen jaren gerenoveerd om het gebouw een nieuwe invulling te geven. “De Predikherenkerk zal dienen als dé spil voor professionele jazz- en klassieke muziek in de stad, maar ook als ruimte voor lezingen en congressen", zegt schepen van Cultuur Björn Siffer.

Openingsfeest

De officiële opening is voorzien voor vrijdag 6 september. "Het openingsfeest Vinylnight belooft een dansfeest te worden met de beste vinylplaten, met achter de draaitafel onder andere Tom Barman, frontman van dEUS, Kurt Overbergh, artistiek directeur van de Ancienne Belgique én dj Blue Flamingo, een vaste waarde in Mechelen", vertelt burgemeester Bart Somers.

Tickets voor het openingsfeest kan je vanaf vandaag bestellen. September wordt een hele feestmaand in de Predikherenkerk. Want op zondag 8 september is het gebouw te bezichtigen tijdens Open Monumentendag. En vanaf zaterdag 21 september tot en met 5 oktober kan je de Predikherenkerk vrij bezoeken tijdens de openingsuren van de aanpalende bibliohteek.