Nijlen jaarmarkt: sfeer, gezelligheid, lokale producten én dierenprijskampen

maa 1 Apr
© RTV

Het is al vele decennia dé publiekstrekker van het jaar: de jaarmarkt in Nijlen op Paasmaandag. Het is voor de Nijlenaars een dag vol ontmoetingen en plezier, met heel veel kramen, terrassen en heel wat animatie. En ook vandaag is het er weer over de koppen lopen.

De jaarmarkt lokt elk jaar honderden mensen naar het centrum van Nijlen. En dat is vandaag niet anders. Steltenlopers in de vorm van kleurrijke lentebloemen steken er met meer dan kop en schouders bovenuit en loodsen de bezoekers langs tal van kramen, terrasjes en heel wat animatie. Zo brengt straatmuzikante ‘Vive la fleur’ prachtige muziek en en schudden de bellydancers van Studio Dance?Fun! & Dansschool Create de laatste winterblues van zich af.

Dierenmarkt

En natuurlijk zijn er ook dieren te zien op de markt met klein- en pluimvee, mét eierenkeuring, in de brandweerkazerne, het Belgisch trekpaard in de Albertkanaalstraat, Shetland pony’s aan het station, Pony’s buiten stamboek op de weide tussen Kapellenbaan en Albertkanaalstraat, Schapen en geiten op de weide tussen Kapellenbaan en Albertkanaalstraat, Witblauw vee op de weide tussen Kapellenbaan en Albertkanaalstraat en hondentraining, zowel gehoorzaamheid als schoonheid, op de speelplaats van Githo nijlen in de Gemeentestraat.

In het hele centrum vind je kraampjes en terrasjes, er zijn kermislekkernijen en op het kerkplein is er het bijzondere terras vol lekkere streekproducten. Ook in het Kempens Diamantcentrum kan je streekproducten kopen en een rondleiding volgen.