Bobbejaanland pakt uit met spectaculaire duikshow tijdens zomervakantie

woe 3 Jul
© Bobbejaanland

Pretpark Bobbejaanland in Lichtaart pakt deze zomer uit met 'The Lost Gold', een spectaculaire duikshow op en in de vijver van het park. Vanop een drijvende tribune kan het publiek de show bekijken. Er zijn nog tot 1 september voorstellingen, meermaals per dag.

In ‘The Lost Gold’ probeert avonturier Skizzo de iconische schat van Mystery Bay te bergen. Dat gebeurt met de nodige horten en stoten – waardoor ‘The Lost Gold’ niet alleen een spannend, maar ook een humoristisch waterspektakel is.

Een team van professionele duikers voert indrukwekkende sprongen uit, waaronder een adembenemende duik vanop een platform op 25 meter hoogte.

“De afgelopen weken is keihard gewerkt om ‘The Lost Gold’ te realiseren”, vertelt woordvoerster van Bobbejaanland Peggy Verelst. “Het is de eerste keer dat we in Bobbejaanland een duikshow organiseren. Het bouwen van een drijvend theater op het water was een technische uitdaging, maar het resultaat is op zijn minst ‘impressionant’ te noemen.”

Op de centrale vijver drijft een gigantisch schip van 12 meter breed en 9 meter hoog. Op het decor is een duiktoren voorzien waarvan de duikers vanop hoogte in het water springen. Op de drijvende pontons werd een tribune gebouwd waar 500 bezoekers kunnen plaatsnemen.