Een jaar cel gevraagd voor zware vechtpartij in manège Balen

maa 16 Jan 2023
Voor de rechter in Turnhout moest de beklaagde verschijnen van een zware vechtpartij die zich bijna zes jaar geleden voordeed in het café van een manege in Balen. De Balenaar knokte de uitbater tegen de grond en bleef als een bezetene zijn slachtoffer slaan. De uitbater hield onder andere een gebarsten oogkas en een gebroken neus over aan het geweld. 1 jaar cel dreigt nu voor de beklaagde van de vechtpartij.

Door het lint

In mei 2017 verloor de Balenaar de pedalen. Volgens zijn advocate kwam het geweld er omdat hij een sinds kort verkering had met de dochter van de manege-uitbater, maar die laatste ging niet akkoord met de prille relatie. Eerst verkocht hij de uitbater van de manege enkele vuistslagen in het gezicht. Toen hij enkele uren later terugkeerde, ging hij pas echt door het lint. Hij was dronken en de beklaagde bleef als een bezetene slagen terwijl het slachtoffer bewusteloos op de grond lag. 

Het slachtoffer hield onder andere een gebarsten oogkas en een gebroken neus over aan het geweld. Hij was twee weken arbeidsongeschikt. De politie had de grootste moeite om de beklaagde onder bedwang te krijgen. Hij was stevig dronken. Hij stond op dat moment nochtans onder voorwaarden en één van de voorwaarden was dat hij geen alcohol mocht drinken”, aldus nog de aanklager. Ze vraagt een gevangenisstraf van 1 jaar. Het vonnis volgt in februari.