Atelier C opent in Herentals: nieuwe culinaire hotspot in voormalig vispand

Atelier C Herentals opening
© RTV

Herentals heeft er een nieuwe smaakmaker bij. In het voormalige pand van vishandel Arijs opende Versmarkt Atelier C, een plek waar kwaliteit, ambacht én beleving centraal staan. Het aanbod is veelzijdig: van kraakverse groenten en fruit tot vis- en schaaldieren, sushi, brood en gebak, bereide gerechten en delicatessen.

Eigenaars Sofie Michielsens en Cédric Goris stelden een sterk culinair team samen. Drie vaste koks zorgen voor creativiteit en vakmanschap: Senne Boons (ex-souschef Link 21), Ivan Menten (ex-chef Terroir Gierle en Beste Viskok van België 2014) en Kris Nijs (ex-eigenaar Bistro De Smaak). Daarnaast is Nattcha Promwong verantwoordelijk voor de sushi.

Atelier C Herentals opening
© RTV

Viscake en meters sushi

De opening werd gevierd met een opvallende creatie: een gigantische visvormige cake, gemaakt door Guy Van der Vorst van Zoetatelier. De vorm verwijst naar het verleden van de locatie als viswinkel én naar het brede aanbod van Atelier C, waar het zilte van de zee hand in hand gaat met zoete smaken. Daarna volgde nog een spektakelstuk: het aansnijden van een meter sushi.

Met deze mix van ambacht, creativiteit en beleving wil Atelier C uitgroeien tot dé Kempense culinaire hotspot.