Discussie over geld in café Rio escaleert: duo riskeert 10 maanden cel

din 7 Feb 2023
Twee dertigers uit Herentals moesten dinsdag voor de correctionele rechtbank in Turnhout verschijnen voor slagen en verwondingen mét voorbedachtheid. Het duo moest zich verantwoorden voor een vechtpartij in café Rio in Herentals in 2021. Na een discussie over geld verlieten ze het café, maar later kwamen ze terug om het slachtoffer in elkaar te slagen. Beide mannen riskeren een gevangenisstraf van 10 maanden.

"Ze riepen dat ze hem zouden pakken"

Op 30 juni 2021 bevond het duo zich in café Rio in Herentals. Op een bepaald moment werden ze aangesproken door het slachtoffer. Het slachtoffer had een briefje van 50 euro op de grond gevonden en hij vroeg aan de heren of zij het briefje toevallig hadden laten vallen. Op dat moment zei iemand anders, die bij het slachtoffer aan tafel zat, dat het zijn briefje was. Op dat moment ontstond er een discussie over wie nu effectief de eigenaar van het briefje van 50 euro was. 

De twee beklaagden verlieten toen café Rio, maar ze keerden na een halfuur terug om het slachtoffer toe te takelen. “Ze riepen dat ze hem zouden pakken”, vertelt de openbare aanklager. Ze zijn op hem gaan zitten en hebben hem geslagen en gestampt. Het slachtoffer raakte gewond in het gezicht en aan de rug. 

Strafregister

Beide heren hebben al een strafregister, onder meer voor agressiefeiten. De openbare aanklager vraagt nu voor beiden een gevangenisstraf van 10 maanden en een boete van 400 euro, eventueel in combinatie met een cursus agressiebeheersing. Het vonnis wordt uitgesproken in maart.

Foto: Pixabay