Partnerartikel

De leukste steden voor een tripje naar België

don 16 Nov

België is een geweldige bestemming voor een weekendje weg. Niet voor niets dus dat zowel de eigen inwoners, als de Nederlanders en Duitsers de weg naar de verschillende steden goed weten te vinden. België heeft namelijk voor ieder wat wils en juist dat maakt dit land zo mooi. Het maakt daarbij niet uit of je houdt van een stukje cultuur of gewoon wilt genieten van de vele winkels, leuke straatjes en bosrijke omgeving in bepaalde steden. Omdat België natuurlijk meerdere mooie steden heeft, hebben wij ons beperkt tot wat wij de leukste steden vinden. Zo gaan we het in dit artikel hebben over de steden Brugge, Antwerpen, Brussel en Gent. 

Brugge

Brugge is een stad die je echt moet bezoeken als je van geschiedenis en architectuur houdt. Het staat bekend om zijn prachtige middeleeuwse gebouwen en charmante grachten, die samen zorgen voor een prachtige en vooral ook gezellige sfeer. Je kunt een wandeling maken door de smalle straatjes, genieten van de verschillende pleinen en een bezoek brengen aan de beroemde Onze-Lieve-Vrouwekerk. Vergeet niet om een boottochtje te maken over de grachten, een ervaring die je niet mag missen als je het ons vraagt. Qua vervoer is de trein een aanrader, maar je kan ook gemakkelijk je auto parkeren in Brugge centrum, zodat je eigenlijk direct in de binnenstad bent en dus niet eerst een eind hoeft te lopen. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat hier kosten aan verbonden zijn en het er in de weekenden vrij druk kan zijn.

Antwerpen

Antwerpen is een dynamische, en vooral ook bruisende, stad die bekendstaat als het mode- en diamantcentrum van België. Het is de perfecte bestemming voor shopaholics en fashionista's, met allerlei verschillende soorten leuke winkels. Maar ook op het gebied van kunst en cultuur heeft Antwerpen veel te bieden. Breng een bezoek aan het Museum aan de Stroom (MAS) en ontdek de rijke maritieme geschiedenis van de stad. Sluit je dag af met een heerlijk diner in een van de vele trendy restaurants die Antwerpen te bieden heeft. Kortom, zeker een stad om je eens verder in te verdiepen als je het ons vraagt.

Brussel

Brussel is veel meer dan de hoofdstad van België en dat kunnen we wel zien aan de vele toeristen uit eigen land en ook uit het buitenland die er het hele jaar te vinden zijn. Dit heeft voor een deel ook te maken met het feit dat Brussel het politieke hart van Europa is, maar ook door de vele bezienswaardigheden die er aanwezig zijn. Wanneer je deze stad bezoekt, mag een bezoekje aan het indrukwekkende Atomium natuurlijk niet ontbreken. Ook is het leuk om even een foto te maken bij het bekende standbeeld van 'Manneken Pis’ en is het aan te raden om naar de grote markt te gaan om te genieten van alle lekkernijen die er zijn.

Gent

Houd je liever van een wat kleinere stad, dan is Gent een absolute aanrader als je het ons vraagt. Deze stad kenmerkt zich door de vele grachten en de middeleeuwse architectuur. Naast dit stukje cultuur is het een en al gezelligheid in de stad en kun je er door de vele autovrije straten veilig lopen. Het is dus niet zo vreemd dat Gent ieder jaar hele hordes toeristen weet te trekken, variërend van jong tot oud.