Het Kunstuur opent al zevende tentoonstelling in Mechelen

vrij 21 Jun
Het Kunstuur 7de editie Mechelen
© RTV

In de Heilige Geestkapel in Mechelen is de zevende tentoonstelling van Het Kunstuur geopend. Opnieuw worden er sterke werken getoond en becommentarieerd door bekende en minder bekende Vlamingen.

Het Kunstuur is in Mechelen al aan de zevende editie toe. De unieke tentoonstelling maakt kunst toegankelijk voor iedereen. Er worden topwerken tentoongesteld uit de periode 1850 - 1950.

Bij elk schilderij wordt een verhaal verteld door een bekende of minder bekende Vlaming. Onder meer Clara Cleymans, Elio Di Rupo, Helmut Lotti en Seppe Smits vertellen een persoonlijk verhaal bij de werken. Maar er zijn ook minder bekende mensen die hun verhaal delen. Zo vertelt rozenteler André Casteels uit Putte bij het schilderij De Rozenmaand van George Morren over zijn overleden dochter Ellen. En advocaat Lize somers geeft haar visie bij 2 schilderen van Gustave Van de Woestyne

Wie er elke keer al bij was, is acteur Jo De Meyere. En ook nu neemt hij een reeks verhalen voor zijn rekening bij schilderijen van o.a. Rémy Cogghe, Evariste Carpentier, Albert Baertsoen, Constant Permeke en Emile Fabry.

De nieuwe tentoonstelling van Het Kunstuur loopt tot 2 februari 2025.