Burgemeester Somers maakt eerste 'Balie Meubelstuk' voor Speelgoedmuseum Mechelen

din 9 Jul
© Stad Mechelen - Speelgoedmuseum

Burgemeester Somers maakte vandaag een eerste aanzet voor een nieuw en indrukwekkend balie meubelstuk van het nieuwe Speelgoedmuseum Mechelen. Deze balie belooft de blikvanger van het museum te worden. Kunstenaar Gans zal de 15 meter lange balie realiseren.

Bezoekers zullen hun ogen kunnen uitkijken op de duizenden speelgoedstukken die in de balie van Speelgoedmuseum Mechelen verwerkt zullen worden. Eén van die speelgoedstukken is dat van burgemeester Bart Somers. Hij koos voor LEGO meteen duidelijk. “Als kind speelde ik enorm graag met LEGO.” zegt Bart Somers.

Mallen met epoxyhars

De speelgoedstukken worden in grote mallen van 1 op 1 meter geplaatst, waarna kunstenaar Gans er epoxyhars overheen giet. Dat gebeurt in laagjes om het krimpen van de hars te beperken. Na voldoende uithardingstijd zullen in totaal 30 blokken vol speelgoed worden gegoten om de balie van 15 meter lang in U-vorm te realiseren.

De technische uitvoering van dit project ligt in de bekwame handen van kunstenaar Adalbert Gans. Gans is een Oostenrijkse kunstenaar die aan de slag is in Stekene. Het Speelgoedmuseum is tot eind september open op de huidige locatie aan de Nekkerspoelstraat 21.

Vanaf 5 oktober 2024 opent het museum zijn deuren op de nieuwe locatie aan het Koning Albertplein 2B, in de Kiss & Ride-zone van station Mechelen.