Maanrock stelt nieuwigheden zijpleinen voor: “Comedy en Cover Up”

maa 8 Jul
© Stad Mechelen - Maanrock

Eind augustus vindt in Mechelen de 27ste editie van Maanrock plaats en de organisatie kan voor het Mechels Podium aan het Cultuurplein nieuwigheden melden. Bezoekers kunnen zich verheugen op de introductie van de eerste Mechelse Cover Cup, een avond vol hilariteit met bekende comedians, en een Europees getint muziekprogramma. De festiviteiten starten al op donderdag, met optredens in verschillende sfeervolle locaties door de stad.

Mechelse Cover Up

Het Mechels Podium op het Cultuurplein krijgt dit jaar een nieuwe invulling en trapt al op donderdag af met de introductie van de eerste Mechelse Cover Cup. Vier Mechelse coverbands - Klaxon, Tolk, Frituur Paula en Pretzel & The Cookies - nemen het tegen elkaar op om een plek te bemachtigen op Parkpop 2025.

Comedy

Terwijl de zware metal gitaren de Grote Markt laten trillen, kunnen bezoekers op vrijdagavond genieten van comedy op het Cultuurplein. Het programma wordt samengesteld met Comedybooking.be, een partner die ook maandelijks samenwerkt met KUUB.

Europees Tintje

In het kader van het Mechelse stadsfestival Construct Europe krijgt Maanrock een Europees tintje. Op vrijdag is er al Eurodance te horen op het Feest Podium, en op zondag brengt Gustaph een dansbare sfeer naar de Grote Markt. Casco Phil zorgt voor een volledig Europees programma op het Mechels Podium.

Bezoekers kunnen genieten van volksmuziek uit Hongarije, klezmer uit Roemenië, feestelijke Franse muziek uit de tijd van Lodewijk XIV, en klassiekers van Mozart, Grieg, Beethoven en Liszt. Casco Phil wordt vergezeld door solisten Marion Bauwens en Hadewijch Elders.

Concertzaak en Sjarabang

Concertzaak, met een al goed gevuld programma voor het concertseizoen 2024-2025, neemt ook dit jaar deel aan Maanrock. Op vrijdag en zaterdag verzorgen zij de openingsacts op de mainstage, terwijl ze op zondag de programmering bij MOES in de Sinte Mettetuin voor hun rekening nemen.

Sjarabang vzw en ProtoStars gaan dit jaar een bijzondere samenwerking aan. ProtoStars is een organisatie die jong talent een podium biedt en maandelijks optredens organiseert in Theater M in Mechelen. Op Maanrock 2024 krijgen drie veelbelovende artiesten de kans om in de Theatertuin op te treden.