Campinaplein in Dessel krijgt update

vrij 3 Mar 2023
Na 18 jaar is het Campinaplein in Dessel aan renovatie toe. Bij de opening in 2005, werd het plein meteen bekroond tot mooiste plein van de provincie Antwerpen. Wijlen Bart Van den Bossche schreef hiervoor zelfs het Campinapleinlied op de tonen van ‘k Heb bijna alles.

Ook het mooiste plein is onderhevig aan slijtage. Daarom krijgt het  nu een volledig update. In een eerste fase worden de 2 houten loopbruggen over de waterpartij vervangen. Ze waren totaal versleten en worden opnieuw gemonteerd. Dat gebeurt in glasvezelversterkte kunststof die meteen ook antislip is.

 

Ontharding

In de tweede fase wordt de bestaande bankirai verwijderd en het aanpalend grasveld mee aangepakt. Ze worden omgetoverd tot een kleurrijk plantenvak, waarin enkele rustbanken en een picknickbank geïntegreerd worden. De gemeente wil zo inzetten op ontharding en biodiversiteit.

De werken van fase 2 gebeuren allemaal door de gemeentelijke technische diensten. Ze starten in de loop van september, zodat in het najaar van 2023 alles uitgebroken en volledig aangeplant kan worden.

Foto: gemeente Dessel