Bouw van de fuif- en evenementenzaal loopt vertraging op

din 18 okt 2022
Hier komt 't Gewent, staat er te lezen op een spandoek. Maar wanneer, dat is nog een vraagteken want de nieuw fuif- en evenementenzaal in Sint-Katelijne-Waver zal niet klaar zijn in 2024, zoals oorspronkelijk gepland. Het provinciebestuur heeft de vergunningsaanvraag voor de bouw van het complex verworpen. Het gaat om een technisch probleem over de aanleg van een nieuwe weg. Sint-Katelijne-Waver moet nu een nieuwe aanvraag indienen, maar dat zorgt voor een vertraging van misschien wel een jaar.

Het geplande complex zal worden gebouwd aan de Leliestraat, tegenover de Aldi-supermarkt. Het gemeentebestuur diende 2 vergunningsaanvragen in bij de provincie. 1 voor het gebouw zelf, en 1 voor de aanleg van een bijkomend straatje. Maar dat was niet zoals de provincie het wilde. 

De gemeentelijke bibliotheek, nu nog gevestigd aan Leyland, zal naar hier verhuizen, net als het deeltijds kunstonderwijs. De plannen voor het fuif- en evenementencomplex en nieuwe cultuursite liggen al lang op tafel. Met het indienen van de vergunningsaanvraag worden ze eindelijk heel concreet. Het gemeentebestuur had de zaal graag geopend in 2024. Maar dat zal nu niet meer lukken want het dossier moet opnieuw worden ingediend, de 2 dossiers samen dus.

Maar dat betekent wel enige vertraging, van pakweg een jaar. De bouw van de nieuwe fuif- en evenementenzaal kost 8,3 miljoen euro.