Belangrijke stap in ontwikkeling woonwijk aan Keerdoksite

woe 30 Nov 2022
De gemeenteraad van Mechelen heeft het wegenisdossier en rooilijnplan goedgekeurd voor de nieuwe groene woonwijk Wattland. Die komt op de voormalige site van gas- en elektriciteitsnetbeheerder Fluvius aan het Keerdok. Cores Development wil er een duurzame wijk met 195 woningen en appartementen bouwen.

De gemeenteraad bezegelde een volgende belangrijke stap in de herontwikkeling van de site Wattland met de goedkeuring van het nieuwe publieke domein: wegenis, fietspaden, pleintje, groenzones, etc…Eind dit jaar doet het schepencolleg nog uitspraak over de verkavelingsvergunning zelf. 
 
Als de vergunning in orde is, bouwt de Antwerpse projectontwikkelaar Cores Development de volgende jaren een kwalitatieve woonwijk met 195 appartementen en gezinswoningen en veel aandacht voor groen. De hele ontwikkeling zal volledig gasloos zijn waarbij de noordelijke gebouwen geothermisch verwarmd en gekoeld worden. De drie gebouwen aan de waterkant krijgen elk een eigen warmtepomp.  Bijna alle wooneenheden hebben een uniek zicht op de Dijle.