Atleten werken voorrondes af tijdens eerste dag Special Olympics

don 18 mei
Na de spetterende openingsceremonie woensdagavond gingen de Special Olympics vanmorgen echt van start. Vandaag staan in de meeste sporten nog de voorrondes op het programma. Op basis van die resultaten worden de atleten onderverdeeld in groepen waarbinnen ze tegen elkaar opnemen zodat er een eerlijke strijd is binnen elke groep.

In De Nekker gingen vanmorgen de ateltiekwedstrijden van start in De Nekkerhal stond basket geprogrammeerd. Met meteen een echte derby tussen Okido Arendonk en Geel. En iedereen hoopt op de overwinning.

Maar de Special Olympics zijn vaak ook kennismaking met iets minder bekende sporten, zoals Floorball bijvoorbeeld. Dat is een soort hockey, maar op een kleiner veld en met een grotere stick.

En dit jaar staat kajak voor het eerst op het programma van de Special Olympics. In onze regio is Geel de enige club die een G-werking heeft. En dat is veel te weinig, vinden ze daar. Ze hopen dan ook met de deelname aan de Spelen kajak populairder te maken binnen de G-sport. Straks meer in RTV Vandaag.

In het Olympisch dorp in De Nekker zit de sfeer er goed in. Er is muziek, dans en veel eet- en drinkstandjes. (Foto's: RTV)

Bekijk ook onze blog op: https://www.rtv.be/special-olympics-mechelen