10u47
zaterdag 23 september
15°C
11 km

Special Olympics Mechelen

Dag 1

 

 

 

18:00


Dag 1 van de Special Olympics in Mechelen zit er alweer op. Morgen gaat het sporten verder en ook wij zullen dan weer van de partij zijn. Vlak voor alle actie eindigde vandaag, trok collega Els nog naar het netbal. En zag daar dat het met de fair play en sportiviteit helemaal goed zat.

16:41

Het lenteweer zorgt voor ideale omstandigheden voor de watersporten, zoals kajak. Benny weet er alles van. Maar voor hij aan zijn Special Olympics begint heeft hij nog een bijzondere oproep aan alle kajakclubs in ons land.

15:37

De Special Olympics, da's hard werken, maar vooral heel veel genieten. Ook voor onze reporter, zeker met dit stralende weertje.

14:12

De Special Olympics zijn vaak ook een kennismaking met iets minder bekende sporten, zoals Floorball bijvoorbeeld.

13:26

De Special Olympics brengen duidelijk veel volk op de been.

12:56

Ook heel wat bedrijven helpen van de Nationale Spelen van de Special Olympics een succes te maken.

12:37

De basketbalcompetitie van de Special Olympics vindt plaats in de Nekkerhal. Daar werken ze vandaag de kwalificaties af. Els Van Hove was er al meteen getuige van een echte derby.

11:51

Onder die vele vrijwilligers ook enkele bekende koppen. Onder meer ex-Belgian Cat en speelster van Kangoeroes Mechelen Heleen Nauwelaerts is van de partij.

11:32

De atleten staan deze dagen natuurlijk op het voorplan. Maar ook de vele vrijwilligers verdienen een pluim. Want zonder hen geen Special Olympics. Maar liefst 1800 vrijwilligers zetten hun schouders onder deze bijzondere 3-daagse.

11:15

De Spelen zijn nog maar pas begonnen, maar de eerste medailles zijn al uitgedeeld.

10:43

Vandaag staan in de meeste sporten nog de voorrondes op het programma. Wij namen vanmorgen al eens een kijkje op de atetiekpiste.

10:00

Na de openingsceremonie van gisteren beginnen de Special Olympics vandaag echt. De atleten zijn er alvast klaar voor. En onze ploeg ook. Reporter Els en cameraman Seppe kamperen de komende dagen in de Dijlestad en houden u op de hoogte van alle activiteiten.

Openingsceremonie

Mechelen zal de komende vier dagen helemaal in de ban zijn van de Special Olympics National Games.

Woensdagavond werd het startschot gegeven met een spetterende openingsceremonie in een uitverkocht AFAS-stadion. 

Herbekijk het hier.


Volg hier de hoogtepunten live vanaf donderdag 18 mei