12u53

Zinderende Stilte doet Mechelen bruisen én vertragen

Het nieuwe themajaar van Mechelen Feest is ‘Zinderende Stilte’. Een jaar lang brengt het stilte in al haar verrassende vormen en toonaarden naar verschillende locaties in Mechelen. En naar de huiskamers, met een stiltekalender vol boeiende weetjes, beklijvende beelden en inspirerende citaten.

De stiltekalender staat dan ook meteen symbool voor de manier waarop Zinderende Stilte de komende maanden in Mechelen zal leven. Soms met een goedgevuld programma, dan weer met witte vlakken in de agenda, die bewust leeg zijn gelaten.

Een eerste activiteit is er op de Dag van de Stilte op 31 oktober. Kunstenaars uit verschillende disciplines delen dan in Het Predikheren hun interpretatie van stilte met Mechelaars en bezoekers.

De klank van stilte

Tijdens de eindejaarsperiode - van 9 tot en met 13 december - volgt Zindering, een vijfdaags muziekfestival rond de klank van stilte. In elf concerten en twee films komen verschillende aspecten van stilte aan bod.

Wie daarna ook het nieuwe jaar goed wil inzetten, is van 18 tot en met 20 februari welkom op het themaweekend over stilte en gezondheid. Een minifestival voor stilte in film staat dan weer op de planning voor maart.

En er volgt nog veel meer in 2022", verzekert Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest. "Zelfs tijdens Maanrock zal Zinderende Stilte op een verrassende manier opduiken.” 

Alle activiteiten vind je op de stiltekalender. Die kost 10 euro en is te koop bij UiT in Mechelen, Standaard Boekhandel, Boekhandel Salvator en Boekhandel De Zondvloed.