5u04

Ziekenhuis Geel bezorgd over snelle stijging van coronabesmettingen

De coronabesmettingen gaan weer de hoogte in. En dat baart het Ziekenhuis Geel zorgen. In vergelijking met een week geleden is er in het Ziekenhuis Geel bijna een verdubbeling van opnames. De stad, de medische experts en Ziekenhuis Geel kwamen maandag samen om de Geelse situatie te bespreken.

In het Geelse triagecentrum wordt er de laatste dagen meer getest. Vooral een stijging van het aantal positieve testen valt op.  De positiviteitsratio stijgt op sommige dagen weer tot 20 procent.

Dokter An Merchie en dokter Liesbeth Van Gestel, beiden coördinator in het triagecentrum en adviserend arts voor de stad Geel, Jan Flament (CEO Ziekenhuis Geel) en burgemeester Vera Celis zijn bezorgd over wat nog te wachten staat.

Gewone zorg in het gedrang

Momenteel is er in Ziekenhuis Geel één covid-afdeling open. Op intensieve zorgen is de helft van de voorziene Covid-bedden ingenomen. ‘Reken je de reguliere intensieve zorg mee, dan hebben we eigenlijk onze maximumcapaciteit bereikt waardoor we binnenkort opnieuw op een capaciteit hoger dan 100 procent moeten werken, “ zegt Jan Flament, CEO Ziekenhuis Geel. 

"Zolang Covid min of meer onder controle blijft, kunnen we in afstemming met de ziekenhuizen in het netwerk de ‘gewone’ zorg garanderen. Met de evolutie die we nu zien, vrezen we dat het moeilijk zal worden.