19u15
De wereld vandaag
zondag 26 juni
21°C
21 km

Willebroek spreidt activiteiten van De Mozaïek over heel de gemeente

Buurthuis De Mozaïek in de Appeldonkstraat in Willebroek sluit eind juni de deuren. Maar dat wil niet zeggen dat de activiteiten die er doorgingen worden stopgezet. Er worden ontmoetingskansen gecreëerd in heel de gemeente.

In de Mozaïek kon je langslopen voor een gezellige babbel tijdens de koffieklets of deelnemen aan één van de workshops of infosessies. Iedereen was er welkom, de kaart van diversiteit werd er volop getrokken. Maar het pand voldoet niet meer aan alle veiligheids- en hygiënenormen en een grondige renovatie zou een hoge kost met zich meebrengen.

Andere vorm, andere locatie

Daarom bekeek de gemeente samen met de vrijwilligers over hoe en waar de activiteiten kunnen worden verdergezet op een andere locatie of in een andere vorm. Tegelijkertijd kreeg de dienst Samenleven de opdracht om te kijken hoe zij kansen op ontmoeting kunnen creëren over de hele gemeente. 

Zo wordt de activiteit ‘Samen koken, samen eten’ nu op verschillende locaties in de gemeente georganiseerd. Het naaiclubje van de Mozaïek vond een nieuw onderkomen in het Lokaal Diensten Centrum. En Argos, de Sociale Kruidenier, breidt de ontmoetingsmogelijkheden in haar pand verder uit. Ook daarin biedt de gemeente ondersteuning.

In de toekomst hoopt de gemeente de werking nog verder uit te breiden.