23u14
De wereld vandaag
dinsdag 17 mei
23°C
1 km

Vrije inloopmomenten in vaccinatiecentrum Baldemore

Om het de inwoners van Balen, Dessel, Mol en Retie zo eenvoudig mogelijk te maken, organiseert het vaccinatiecentrum volgende week vrije inloopmomenten. Elk vrij inloopmoment richt zich op een specifieke situatie. Zo ben je op woensdagmiddag 26 januari tussen 12 en 13 uur zonder afspraak welkom voor een eerste prik. Op vrijdagavond 28 januari kan je tussen 18 en 20 uur langsgaan voor een extra prik. Mogelijk volgen de weken nadien nog extra momenten.

Nog geen extra prik 12- tot 18-jarigen

Medewerkers van het vaccinatiecentrum krijgen steeds meer verzoeken om een extra prik te plaatsen bij 12- tot 18-jarigen. Vaak hebben deze vragen verband met geplande skireizen of stages in de zorgsector. Maar er is nog geen toestemming van de hogere overheid om deze extra prikken te plaatsen.

Verloop kindervaccinaties

Ondertussen verlopen de kindervaccinaties goed. Het vaccinatiecentrum stelt vast dat de ouders hun kinderen heel goed voorbereiden op het prikje. De voorziene extra tijd voor een kinderprik volstaat ruimschoots.

Kinderburgemeester Cas Delaet (11) koos bewust voor vaccinatie en toont leeftijdsgenootjes het verloop in het vaccinatiecentrum. Je kan het filmpje bekijken op https://www.vaccinatiecentrumbaldemore.be/file/download/13111/A0577E10CB8AD791F3B0731F054D579

Door het hoge aantal besmettingen en klasquarantaines bij jonge kinderen hebben een aantal ouders de kinderprik noodgedwongen moeten uitstellen. Uiteraard krijgen ze op een later tijdstip een nieuwe kans. Het vaccinatiecentrum zal hiervoor voldoende momenten voorzien.