8u17

Volledige vaccinaties stomen door naar 1 op de 5 volwassenen

Met zowat elke dag enkele duizenden definitieve vaccins die gezet worden, bereikt of nadert de vaccinatiegraad in verschillende gemeenten 1 op de 5 volwassen inwoners. Mensen kijken vaak ietwat jaloers naar de buren als blijkt dat daar al jongere mensen worden uitgenodigd dan in het eigen vaccinatiecentrum maar dat heeft ook een keerzijde. Gemeenten met een jongere bevolking hebben een lagere vaccinatiegraad op het geheel van de volwassen populatie. Na de rusthuisbewoners kwamen de 65-plussers aan de beurt en hoe groter die procentueel in aantal zijn in je gemeente, hoe hoger ook de procentuele vaccinatiegraad.

Kempen heeft uitschieters tot 1 op de 5

In de Kempen blijkt Kasterlee momenteel het meest volledig gevaccineerd met 20,4% van de volwassenen. In Westerlo is dat 19,7 en in Geel 19,5%.

Gisteren kwamen de meeste volledig gevaccineerden erbij in Turnhout. Dat waren er 837. De vaccinatiegraad in Turnhout ligt op 15,5%.

 

Bornem neemt het over van Puurs-Sint-Amands: 1 op de 4 volledig gevaccineerd

In Bornem bedraagt de vaccinatiegraad momenteel 24,2%. Puurs-Sint-Amands was lange tijd koploper in Rivierenland maar strandt voorlopig op 23,9% volledig gevaccineerd. In beide gemeenten wonen veel medewerkers van Pfizer die via het bedrijf zijn ingeënt.

In absolute cijfers kwamen de meeste gevaccineerden er gisteren bij in Heist-op-den-Berg. Dat waren er 346 voor Puurs-Sint-Amands met 316 en Bornem met 280. 

De totale volledige vaccinatiecijfers staan op het vaccinatiekaartje op onze website.