23u31

Virtuele adoptie van hond Kato door politie Berlaar-Nijlen

De lokale politie Berlaar-Nijlen heeft vanmiddag in het dierenasiel van Mechelen hond Kato virtueel geadopteerd. Het gaat om een symbolische actie. Daarmee wil de politie de problematiek van de overvolle dierenasielen onder de aandacht te brengen. Mensen die het asiel willen steunen, maar geen dier kunnen adopteren, kunnen via de website van het asiel 25 euro of meer storten en zo een hond of kat virtueel steunen. De Dierenbescherming heeft meer dan ooit financiële steun nodig, want naast de maandelijkse kost van zo'n 30.000 euro sparen ze ook voor hun genoodzaakte verhuis binnen dit en vijf jaar. Daarnaast roept de politie ook op om je huisdier te laten chippen.

Daarbij brengt een dierenarts een steriele microchip onder de huid van je huisdier in. De chip wordt gekoppeld aan je gegevens. Zo kan men meteen achterhalen dat jij het baasje van de huisdier bent. Dagelijks krijgt de politie oproepen van gevonden en loslopende katten en honden. Ook krijgt ze regelmatig te maken met dierenmishandeling en/of verwaarlozing en daar willen ze nu komaf met maken. 

Iedereen die graag een hond of kat wil adopteren is trouwens welkom bij de Dierenbescherming Mechelen vzw - Slachthuislaan 3 - 2800 Mechelen.