Ooievaars vinden al snel thuis op nestpaal in Geel-Oosterlo

maa 5 Feb
ooievaar_0502_facebook.jpg
In Oosterlo is het ooievaarskoppel al neergestreken om zich te nestelen op de nestpalen die er zopas zijn gezet. Buurtbewoners waren zo begaan met de vogels dat ze een crowdfunding waren gestart om de nestpalen te financieren. En vorige week werd er met dat geld de palen aangekocht en geplaatst.
fotoooievaar2.jpg

De inwoners van Oosterlo zijn al een tijdje in de ban van de ooievaars die al twee jaar hun eerste nest maakten in het dorp, op een schoorsteen van een huis. Maar daar waren ze niet meer welkom. Al twee jaar trekken de ooievaars naar het Geelse gehucht. Vorige zomer leverde hun nest drie jongen op. Alles begint bij een mannetje dat jaren geleden wordt grootgebracht door de voormalige uitbater van kinderboerderij - whats in a name- het Ooievaarsnest in Veerle. Daarna komt de vogel terecht bij een inwoner uit Oosterlo, en vindt hij een vrouwtje. In 2022 krijgen ze hun eerste jongen. Met de nieuwe nesten hopen ze in Oosterlo voor nog meer nageslacht te zorgen.  

Op een boogscheut van waar de ooievaars de afgelopen twee jaar hun nest zetten vrijwilligers  de eerste van 4 palen. Buurtbewoners zijn zo begaan met de vogels dat ze een crowdfunding starten om de nestpalen te financieren. 

Meer hierover: https://www.rtv.be/artikels/video-oosterlo-zet-zelf-ooievaarsnestje-na-succesvolle-crowdfunding-a140897

Foto: Facebook