20u41

Vijf jaar cel voor man die inrijdt op gezin

De rechter in Mechelen heeft een man veroordeeld tot 5 jaar cel met uitstel nadat hij met zijn auto opzettelijk was ingereden op een Syrisch gezin. De feiten speelden zich in juni af in het centrum van Nijlen. De 27-jarige man uit Ranst moet zijn slachtoffers ook een schadevergoeding betalen.

De man uit Ranst hielp het Syrisch gezin in juni bij hun verhuis. Wanneer alle meubelen in de bestelwagen waren ingeladen om naar het nieuwe adres te brengen, ontstaat een discussie over de prijs. Terwijl hij eerst 70 euro vroeg, wilde de man plots 300 euro voor zijn geleverde diensten. Maar daar wilde het gezin niet op ingaan. Daarop rijdt de man met de bestelwagen achterwaarts in op het gezin. De moeder en de 13-jarige zoon raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

De verdachte verklaarde voor de rechtbank dat hij zelf aangevallen werd en met de bestelwagen wilde wegvluchten en daarbij per ongeluk achteruit reed. De rechter geloofde die uitleg niet en veroordeelde de man tot 5 jaar cel met uitstel. Hij moet ook ruim 4500 euro schadevergoeding betalen aan zijn slachtoffers.

Foto: Het gezin en hun advocaat aan de rechtbank in Mechelen vorige week toen de zaak behandeld werd