11u52

VIDEO: Delhaize Geel schenkt opbrengst van Cuvée Geel aan nieuw kinderziekenhuis

Supermarkt Delhaize Geel verkoopt haar Cuvée Geel ten voordele van een nieuwe kinderziekenhuis voor het Ziekenhuis Geel. Het is al de 23ste keer op rij dat Delhaize een wijn op de markt brengt die verkocht wordt ten voordele van een lokaal goed doel.

Op 1 december opende Delhaize Geel haar deuren na een volledige renovatie. Bij de opening van de nieuwe supermarkt werd Cuvée Geel geïntroduceerd, wijn die verkocht wordt ten voordele van een lokaal goed doel. Het goede doel was toen nog niet bekend, maar na een oproep van Delhaize Geel was er 1 ingezonden project dat eruit sprong. 

“Uit de vele inzendingen die we ontvangen hebben, selecteerden we het kinderziekenhuis Geel als goede doel van de speciale wijnverkoopactie. Het kinderziekenhuis is een belangrijk project voor het stadsbestuur en nog meer voor alle inwoners van Geel en omgeving. We zijn vanuit Delhaize bijzonder verheugd te kunnen bijdragen aan de realisatie van dit project. De Cuvée Geel is exclusief te koop in de Delhaize supermarkt in Geel”, zegt Store Manager Dirk Gilis.

Planeet Goudgeel

Ziekenhuis Geel ging op zoek naar een manier om een ziekenhuisbezoek van een kind aangenamer te maken. Voortaan heet het ziekenhuis voor de jonge patiëntjes niet meer ziekenhuis Geel, maar Planeet Goudgeel. Wanneer ze naar het ziekenhuis komen, maken ze een ruimtereis naar Planeet Goudgeel, daar maken ze kennis met Cheese en Teo, fictieve personages die hun ziekenhuisbezoek aangenamer moeten maken. Het grafisch concept werd al in de bestaande kinderafdeling uitgevoerd. Aan een volledig vernieuwde kinderafdeling wordt volop gewerkt.

Delhaize Geel verkoopt de Cuvée Geel - een witte Chardonnay, een rode Merlot en een rosé Gris - aan 4,49 euro per fles. Per aankoop van één van bovenstaande flessen gaat 1 euro naar het kinderziekenhuis: de klant betaalt 0,50 euro per fles en Delhaize betaalt de resterende 0,50 euro.  

Foto's: Delhaize Geel en RTV