10u49

Vaccinatiecentrum Klein-Boom: "70 procent volwassenen heeft eerste prik gekregen"

In het vaccinatiecentrum Klein-Boom in Putte wordt deze week een nieuwe mijlpaal bereikt. Want in de loop van deze week zullen minstens 70 procent van alle volwassenen een eerste prik gehad hebben. Die 70 procent is belangrijk, want als ten minste 70 procent van de bevolking gevaccineerd is, kan er een einde komen aan de pandemie volgens experts.

Het gaat snel in Klein-Boom in Putte, waar de de inwoners van Bonheiden, Heist-op-den-Berg en Putte zelf worden gevaccineerd. "Door de grote vaccinatiebereidheid binnen de drie gemeenten, wordt deze week de kaap van 70% minimaal 1 keer gevaccineerden overschreden", klinkt het.

"Dankzij de leveringen die ons centrum heeft mogen ontvangen, kunnen we snel en veel vaccineren. Het centrum is bijna alle dagen geopend en zet ook prikjes op zaterdag. Of dit tempo de komende weken nog aangehouden kan worden, hangt natuurlijk af van de toekomstige leveringen."

Jaren '90

Tegelijk met deze mijlpaal komt de vaccinatiecampagne ook weer in een nieuwe fase terecht. "De afgelopen week werden mensen uitgenodigd die geboren zijn in de eerste helft van 1990. Deze week worden er dus volop mensen uitgenodigd die geboren zijn in de jaren 90. De twintigers en dertigers mogen dus heel binnenkort hun uitnodiging ontvangen."