14u18

Trucker Laakdals transportbedrijf ontslagen na roekeloos rijgedrag

De trucker die betrokken was bij een zwaar geval van verkeersagressie op de ring rond Antwerpen, is zijn job kwijt. S'Jegers Transport, de transportfirma uit Laakdal waarvoor hij reed, heeft de man de laan uit gestuurd. Twee weken geleden kreeg hij het aan de Beverentunnel aan de stok met een andere truckchauffeur. De trucker (op de foto de bestuurder van de witte truck) weigerde uit te wijken voor een invoegende truck, waardoor ze honderden meter lang deels over de pechstrook naast elkaar bleven rijden.

Hoe het conflict tussen de twee vrachtwagenschauffeurs is ontstaan, is niet duidelijk. Maar dat het gruwelijk mis had kunnen gaan, mag duidelijk zijn. Op een gegeven moment kan één van de trucks maar net uit de berm blijven en mist hij een groot verkeersbord op een haar na.

De parket van Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart naar de verkeersagressie. Maar de directie van de transportfirma uit Laakdal heeft de uitkomst van dat onderzoek niet afgewacht. De trucker die zijn collega geen ruimte gaf om in te voegen, is intussen ontslagen.

De andere chauffeur, die voor de Duitse firma Hackenberg rijdt, mag zijn job wel behouden. Al kreeg hij ook een serieuze tik op de vingers. Volgens zijn werkgever had hij "gas kunnen terugnemen om de situatie te ontmijnen".