1u38

Toch oplossing voor dierenvoedselbank Turnhout

De dierenvoedselbank in Turnhout neemt dan toch een doorstart. Twee weken geleden kondigde de organisatie S.M.I.T. nog aan dat er onvoldoende voorraden waren en dat er te weinig financiële steun was om verder te gaan. Na de bekendmaking, schoten verschillende organisaties en sympathisanten te hulp zodat de dierenvoedselbank donderdag al opnieuw diereneten kan uitdelen.

De dierenvoedselbank werd pas begin dit jaar in het leven geroepen. Armoedeorganisaties stelden vast dat veel mensen te weinig geld hadden om voedsel voor zichzelf en hun huisdieren te kopen. Het initiatief was al snel een succes: meer dan 50 mensen en huisdieren werden geholpen.

Maar eerder deze maand bleek de voedselvoorraad op en ook de financiële giften om voedsel te kopen, bleken onvoldoende om nog verder te gaan. Na de aangekondigde sluiting, kwamen er heel wat reacties en helpende handen om het initiatief nieuw leven in te blazen.

Donderdag al nieuwe bedeling

"Heel goed nieuws kwam er van honden & katten kennel Felicanis in Kasterlee", zeggen Luc Debondt en Rudy Elst van de dierenvoedselbank. "Zij engageerden zich om zo snel mogelijk hulp te bieden en wekelijks het nodige voedsel te schenken voor het volgend jaar. Samen met de dierenspeciaalzaken Maes en Aveve uit Oud-Turnhout, de De Kardinaal uit Turnhout en een aantal particuliere schenkers hopen we rond te komen."

Dankzij die helpende handen kan de dierenvoedselbank donderdag al opnieuw starten met het uitdelen van eten. Die zal plaatsvinden van 13u tot 16u in de Kwakkelstraat tussen de woningen 67 en 69. Daar kan je ook dierenvoeding schenken. Sponsoring kan ook via bankrekening BE24 0689 3113 3238.

De initiatiefnemers hopen ook nog steeds dat de stad Turnhout bijspringt om die voedselbedeling op lange termijn te garanderen.