10u05

Superflitspaal weggehaald op E313: meer dan 10.000 overtredingen

De politie heeft al bijna 12.000 bestuurders geflitst in de aanloopstrook naar de werken op de E 313 in Geel-West. De zogenaamde superfiltspaal werd op 1 mei weggehaald, maar draaide overuren, op 13 dagen werden 10.500 snelheidsovertreders geregistreerd. Bij mobiele controles van de politie werden nog eens 1500 bestuurders beboet. 12000 in totaal dus al, goed voor een totaal boetebedrag tussen de 700.000 en 1 miljoen euro.

De superflitspaal werd geplaatst nadat er in de file voor de werken aan de brug in Oevel, enkele zware ongevallen gebeurden op korte tijd. Bestuurders die de file te laat opmerkten, reden er geregeld in op de (vracht-)wagen voor hen  Bij 3 van die ongevallen viel ook telkens een dodelijk slachtoffer te betreuren.

Extra signalisatie

Naar aanleiding van die zware ongevallen werd er al extra signalisatie geplaatst aan verschillende bruggen over de snelweg vanaf Limburg tot de werken in Geel-West. Ook in de middenberm kwamen extra waarschuwingsborden. Daarnaast controleerde de wegpolitie ook extra. Via de flitspaal en mobiele controles, maar er werd ook gecontroleerd op onder meer GSM-gebruik tijdens het rijden.

Sinds 1 mei is de superflitspaal dus weg, maar de politie benadrukt dat de mobiele controles doorgaan tot het einde van de werken in juni.