11u41

Studenten Thomas More bedenken 't Grom van de toekomst

De hele zomer lang loopt er in het Groentemuseum van Sint-Katelijne-Waver een expo met innovatieve en interactieve suggesties voor de toekomst van 't Grom.

Het museum werkte daarvoor samen met de Thomas More-hogeschool. Studenten van Space and Service Design en Interieurvormgeving kregen de uitdaging om de erfgoedsite van de Midzelen, waar het museum zich bevindt, compleet te herdenken.

Negen maanden lang werkten in totaal dertig studenten aan die opdracht. Ze bedachten een nieuwe en meer interactieve museumbeleving waarbij de kracht en het belang van het erfgoed en de lokale (duurzame) groenteteelt extra in de verf wordt gezet. 

Expo met toekomstgerichte ontwerpen

Dat leverde heel wat vernieuwende voorstellen en kritische bedenkingen op. Een infopunt om te voet of met de fiets de streek te verkennen, een kinderlaboratorium om te experimenteren met groenten en kamperen op de museumsite tussen de oogst zijn een paar voorbeelden van hun vele ideeën. Benieuwd naar de andere ideeën? Vanaf vandaag tot en met 22 september kan je al hun ontwerpen bekijken in ’t Grom.