12u27

Strijkijzer in gezicht van ex-vriendin, Mollenaar riskeert 1 jaar cel

Het openbaar ministerie vraagt een gevangenisstraf van 1 jaar en een boete van 800 euro tegen een man uit Mol. Hij duwde een strijkijzer in het gezicht van zijn ex-vriendin en zette een kapmes op haar keel.

Strijkijzer en kapmes

De 36-jarige man kon zijn relatiebreuk maar moeilijk verwerken en trok daarop naar de woning van zijn ex-vriendein. In november sloegen de man zijn stoppen door toen hij hoorde dat de vrouw een andere man had leren kennen. Hij vond dat de vrouw hem de weken daarvoor nog valse hoop had gegeven. Hij zette een kapmes op haar keel en duwde een gloeiend heet strijkijzer in haar gezicht. “Ik durfde mijn gezicht niet wegtrekken. Uit schrik dat hij mijn strot zou oversnijden”, getuigt de vrouw. De man minimaliseert de feiten en spreekt over een ongeluk. 

Na het incident met het strijkijzer slaagde het slachtoffer er in om de woning te ontvluchten. Toen de politie haar aantrof bij een vriendin was haar tattoo in de hals helemaal weggebrand. Ze had ook sneden in haar hals van het kapmes. De vrouw heeft het psychisch zeer moeilijk sinds de feiten en is voor het leven verminkt in het gezicht. Ze eist een voorlopige schadevergoeding van 10.000 euro. Vonnis op 27 april.