19u13
De wereld vandaag
zondag 26 juni
21°C
21 km

Stad Geel bedankt kinderopvangsector met drink en gedicht

Afgelopen vrijdag nodigde stad Geel alle Geelse kinderbegeleid(st)ers en onthaalouders uit voor een After-opvang-drink in het lokaal dienstencentrum Luysterbos. Daar werd ook het gedicht van Maarten Vanhoof, de Geelse stadsdichter voorgesteld. Die kroop speciaal in zijn pen om zijn waardering te uiten voor de kinderopvangsector.

De kinderopvangsector had het tijdens de coronatijd niet onder de markt. Zo kampte de sector met een stevig personeelstekort, dat door de coronacrisis alleen maar verder uitgediept werd. Toch bleven de kinderdagverblijven open en stonden ze paraat voor de ouders en kinderen. En dat verdiende volgens stad Geel een schouderklopje.

Het Lokaal Overleg Kinderopvang van stad Geel vroeg daarom aan stadsdichter Maarten Vanhoof om een gedicht op te dragen aan de kinderopvangsector. Met zijn gedicht ‘op zal vangen’ omschrijft de dichter het vertrouwen dat kinderen en ouders ervaren in de kinderbegeleiding. “Hiermee willen we de hele kinderopvangsector positief in de kijker zetten en onze waardering uiten”, vertelt Griet Smaers, schepen van kinderopvang. Het gedicht zal binnenkort te lezen zijn op affiches in alle opvanginitiatieven en op postkaarten, die verkrijgbaar zijn in het Huis van het Kind en de bib van Geel.

Lees het volledige gedicht hier: https://www.geel.be/waardering-kinderopvang

Foto: Nancy Vermeylen