12u28

Skatepark in Turnhout gaat drie dagen dicht

In Turnhout sluit het stadsbestuur het skatepark voor enkele dagen. Het skatepark aan de Begijneveldekens moet 3 dagen dicht omdat jongeren die het skatepark gebruiken zich niet houden aan de coronamaatregelen. Zo dragen ze het mondmasker niet correct of zelfs helemaal niet.

Overtredingen

De voorbije week werden geregeld overtredingen vastgesteld bij het skatepark. Niet alleen gaat het om richtlijnen ivm corona ook ligt er her en der zwerfvuil rond het skatepark. Er werd al een extra vuilnisbak geplaatst maar dat loste tot nu toe weinig op. Het stadsbestuur hoopt dat een tijdelijke sluiting de jongeren tot nadenken stemt. 

Vanochtend plaatsen stadsarbeiders in Turnhout hekwerk rond het skatepark. “We beperken de sluiting tot donderdag 13 augustus, zodat de jongeren een perspectief behouden. Door het skatepark te sluiten, pakken we ook van hen een vrijetijdsbesteding af die erg belangrijk is. Maar het wangedrag van anderen dat we de voorbije weken hebben gezien, kunnen en zullen we niet accepteren,” aldus Jan Van Otten, schepen van Jeugd. “