20u15
De wereld vandaag
zondag 26 juni
21°C
1 km

Site Moevement wordt nog meer ontmoetingsplek voor jongeren

Tegen 2026 zal de site rond jeugdcentrum Moevement in Lier er anders uitzien. Het wordt nog meer een hangplek voor jongeren. De aanleg van het skatepark in 2019 bleek al een schot in de roos. Maar tijdens de verschillende lockdowns werd duidelijk dat er nood is aan meer ontspanningsmogelijkheden voor jongeren. Zo was er vanuit de jeugdraad al langer vraag naar de aanleg van een BMX-parcours.

Subsidies

Jeugdcentrum Moevement en Jeugdhuis de Moeve sloegen de handen in elkaar om een subsidiedossier op te maken. In maart kreeg de stad bericht dat het ingediende project was goedgekeurd voor investeringen op twee vlakken.  Het jeugdhuis De Moeve krijgt een nieuwe nooddeur, ledverlichting en een terras. Op de site Moevement komen er extra ontspanningsmogelijkheden met een BMX-parcours, hangbanken, fitnesstoestel, ...

De Vlaamse Overheid kende een bedrag van 180 000 euro toe voor dit project. De stad moet dan wel 40% van de werkzaamheden voor eigen rekening nemen. Het stadsbestuur maakte de nodige budgetten vrij om alles te prefinancieren. Op korte termijn wordt een studiebureau aangesteld om de plannen op te maken. Het totale project wordt samen met de jongeren uitgevoerd.