1u50

Sint-Katelijne-Waver wil kadastraal inkomen actualiseren

Sint-Katelijne-Waver wil, zoals al een aantal andere gemeenten in de regio, het kadastraal inkomen van een aantal woningen in de gemeente actualiseren. Dat kadastraal inkomen is sinds 1975 niet meer aangepast, maar veel eigenaars lieten in de loop der jaren heel wat verbeteringswerken uitvoeren aan hun woning. Maar als dat zonder vergunning gebeurde, betalen zij geen correct bedrag aan onroerende voorheffing. De gemeente wil dit nu rechtzetten en zo tot een correcter en eerlijker systeem te komen.

Sint-Katelijne-Waver wil voor dit project samenwerken met intercommunale Igemo. “De herberekening zal gebeuren op basis van comfortelementen. Concreet gaat het om de aanwezigheid van centrale verwarming en welke sanitaire voorzieningen er in de woning zijn”, aldus schepen van huisvesting Joris De Pauw. 

Igemo schat dat 1.597 woningen in Sint-Katelijne-Waver een actualisatie nodig hebben. De eigenaars ervan krijgen een brief krijgen. Wanneer ze het formulier ingevuld terugsturen, zal de Administratie Opmetingen & Waarderingen (MEOW) bekijken of er een herberekening van het kadastraal inkomen nodig is. Bij woningen waarvan de eigenaar niet reageert op de brief, doet Igemo een plaatsbezoek. Straks meer in RTV Vandaag.