8u16

'Schrik van Geel' gaat in hongerstaking in gevangenis: "Tot het bittere eind"

De zogenaamde 'schrik van Geel' Marcel Huybrechts is in hongerstaking gegaan in de gevangenis van Hasselt, tot hij sterft. Dat laat de man weten in een brief aan de krantenredactie van Het Laatste Nieuws.

Huybrechts, die intussen 68 is, schrijft dat hij niet nog eens 8 jaar in de gevangenis wil zitten, omdat hij ondraaglijke pijn heeft. Hij vroeg euthanasie aan, maar dat werd opnieuw geweigerd door de dokters. Eerder deed hij dat ook al in april van vorig jaar, ook zonder goedkeuring toen. 

Huybrechts licht toe waarom hij niet meer wil leven: "Niet om onder mijn straf uit te komen. Mentaal, en fysiek gaat het niet meer goed. Medisch is het ook niet best".

"Ook elke vorm van therapie of behandeling wordt geweigerd.", gaat Huybrechts verder. "Toen ik nog in Leuven-Centraal zat, ben ik daarom 50 dagen in hongerstaking gegaan. Bewusteloos werd ik blijkbaar per ambulance overgebracht naar de medische gevangenis in Brugge."

 

Maar Huybrechts werd nadien overgebracht naar de gevangenis van Hasselt, waar het hem al niet veel beter vergaat, zegt hij.  Daarom ziet hij maar 1 oplossing: een hongerstaking tot het bittere einde. 

Tot slot betuigt hij in de brief ook nog eens zijn spijt aan de nabestaanden van de slachtoffers. Marcel Huybrechts zit een straf van 18 jaar uit voor de moordpoging op zijn vriendin in 2010.

In de jaren 80 en 90 pleegde hij al twee moorden. "Ik heb de dood van mijn vrouw en vriend nooit gewild. Ik heb al menige malen mijn spijt uitgedrukt aan alle betrokkenen en biedt mijn excuses aan alle mensen."