3u56
De wereld vandaag

Schade na hevige regenval Turnhout, zelf aanvraag indienen

Wie schade heeft na de hevige regenval van afgelopen vrijdag in de regio van Turnhout, kan misschien een schadevergoeding van het Rampenfonds krijgen. Een voorwaarde, je moet wel zelf navraag doen of je in aanmerking komt, dat staat te lezen in GVA.

Veranderde wetgeving

Het Turnhoutse stadsbestuur vernam na een onderhoud met de diensten van de Vlaamse overheid, dat de wetgeving inzake rampen is veranderd. Wie denkt in aanmerking te komen voor een vergoeding van het Rampenfonds, moet voortaan zelf stappen zetten en een aanvraag indienen.

De aanvragen moeten ook individueel worden ingediend. De eerste stap voor wie schade heeft geleden, is uiteraard om contact op te nemen met de verzekeraar. Het rampenfonds vergoedt enkel de schade waarin de verzekering niet tussenkomt.

Wie schade heeft, moet dus zelf een aanvraag indienen via de website van het Vlaamse rampenfonds. www.overheid.vlaanderen/rampenfonds

Turnhout reikt wel enkele gegevens aan om bij de aanvraag te voegen. Zo was de waterstand van de Aa een van de hoogste die ze er ooit hebben gemeten en bleef die waterstand ook lang zo hoog.