18u18

Rechtszekerheid voor sportclubs en verenigingen

Verschillende Mechelse sportclubs en jeugdverenigingen kunnen opgelucht ademhalen. Want de gemeenteraad keurde het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) ‘Zonevreemde Recreatie’ goed. Een plan waarin we sterk rekening houden met een goede afstemming van activiteiten op hun omgeving. Het resultaat zijn verscheidene regularisaties van recreatiegebied met zelfs uitbreidingsmogelijkheden.

Het gaat over de zones van Chiro Muizen, scouts Parsifal, Life Style Center, Mechelse Kolveniersgilde, FC Zennester, SK Heffen, de gemeentelijke basketvelden Kruisbaan en Marterstraat en de sportcluster Vrijbroekpark die tot op heden in een onzekere en krampachtige situatie zaten of ze hun werking op deze plaatsen konden blijven uitvoeren.

“Goed nieuws dus voor deze verenigingen die nu zekerheid hebben gekregen en op erkend recreatiegrond hun werking kunnen verderzetten en uitbouwen. Ze hebben meer ademruimte en vrijheid waardoor ze hun toekomstverhaal meer vorm kunnen geven.”, verduidelijkt sport- en jeugdschepen Abdrahman Labsir.