3u07

Putte stippelt veilige fietsroutes naar school uit

Het gemeentebestuur van Putte gaat samen met de scholen een digitaal schoolrouteplan voor fietsers ontwerpen. Bedoeling is kinderen de meest aanbevolen route naar school aan te bieden. Om dit schoolrouteplan op te stellen, rekent het bestuur op de waardevolle input van leerkrachten, leerlingen, ouders en grootouders.

“We vinden het belangrijk dat kinderen veilig op school geraken. Studies en onderzoeken zijn vaak van bovenaf”, aldus Nick Vercammen, schepen van mobiliteit. “Met dit vernieuwende project kunnen we ontdekken hoe mensen die dagelijks de wegen gebruiken over situaties denken. We hopen op deze manier kleine en grote ongemakken te ontdekken en hier indien mogelijk iets aan te doen.”

De aanbevolen routes zijn niet altijd de kortste, maar wel de veiligste. Bovendien lopen ze zoveel mogelijk via fietspaden, beveiligde kruispunten, fietsstraten of autoluwe straten. Het digitale schoolrouteplan kan snel geüpdatet worden. Als er extra fietsstraten bijkomen of al kruispunten veiliger worden gemaakt, dan worden de aanbevolen fietsroutes onmiddellijk aangepast.