2u31

Politie waarschuwt na 2 inbraken in BMW's in Beerse

De politie heeft in de Vendelierstraat in Vlimmeren, in Beerse, afgelopen nacht een inbreker betrapt die een BMW aan het ontmantelen was. Dat gebeurde rond half vier. De middenconsole van de auto had hij al deels uitgebroken. Het ging om een man van ongeveer 1,75m groot, mager gebouwd en volledig in het donker gekleed. De politie kwam ter plaatse en hield nog een zoekactie met een speurhond, maar helaas zonder succes.

BMW-eigenaars moeten waakzaam zijn

Ook aan Heidijk werd een BMW opengebroken. De eigenaars stelden vast dat dieven aan de haal waren gegaan met de middenconsole van hun auto. De inbraak aan Heidijk is wellicht gepleegd tussen zondagavond 20 uur en maandagochtend  9 uur.

Alles wijst erop dat de daders met een toestelletje de auto's zonder veel moeite kunnen openen om dan vervolgens de middenconsole te demonteren en mee te nemen. Daarom waarschuwt de Politie Regio Turnhout vooral de eigenaars van BMW-auto's om de komende nachten extra waakzaam te zijn en auto's zoveel mogelijk in een afgesloten garage te parkeren.

Wie iets verdachts opmerkt, wordt gevraagd meteen het noodnummer 101 te bellen. Probeer ook een persoonsbeschrijving en een merk of nummerplaat van een eventueel vluchtvoertuig door te geven aan de politie.