13u58

Pastoraal Team steunt pastoor Michel na open brief: "Veelal leugens"

De pastorale eenheid Sint-Salvator, waartoe ook de parochies van Berlaar behoren, vindt de aantijgingen van de parochianen aan het adres van pastoor Michel Brasseur in de open brief gericht aan bisschop Johan Bonny, onterecht. "Sinds het overlijden van pastoor Eric, nu bijna vijf jaar geleden, blijven enkele mensen in Berlaar, —absoluut een minderheid—, verbeten en uiterst agressief vasthouden aan wat eens was. Ze blijven strijden voor hun eigen parochie binnen de parochie, hun eigen wereldje, zonder bemoeienis, zonder solidariteit, zonder regels van bovenaf," klinkt het in een reactie.

"Pastoor Michel heeft ons een nieuwe dynamiek gegeven. En natuurlijk horen daar veranderingen bij. Die worden zorgzaam geïmplementeerd, met respect voor en gelukkig ook met veel begrip van betrokken parochianen," gaat het pastorale team verder.

Vorige maand kende het conflict een hoogtepunt, toen enkele communicanten in Berlaar-Heikant de viering in een tent hielden, met een andere pastoor (FOTO). En afgelopen week was er de open brief. Daarin stond onder meer dat de pastoor niet open staat voor eigen muziek tijdens huwelijken of uitvaarten en dat kinderteksten niet kunnen geïntegreed worden in de vieringen. 

Volgens het pastorale team gaat het veelal over leugens. Het team steunt de oproep van bisschop Bonny dat er een einde aan de strijd moet komen door open en eerlijk overleg.