2u43

Parking gemeentehuis wordt tijdelijk skateterrein

Tot het einde van de paasvakantie zal ongeveer de helft van de parking aan het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver dienst doen als skateruimte voor kinderen en jongeren.

Het skate- en stepterrein, en bij uitbreiding het hele buurtpark met speeltuigen, aan het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver is een populaire trekpleister voor kinderen en jongeren. “Met de paaspauze en het goede weer merken we een nog groter opkomst, zeker op het skate- en stepterrein. Naar spreiding en naleving van de coronaregels was dat niet optimaal”, vertelt burgemeester en schepen van jeugd Kristof Sels. Om dit op te lossen, besliste de gemeente om de speelruimte tijdelijk te vergroten op de parking en de ruimte voor de ramen van het gemeentehuis. 

Het gemeentebestuur plaatst signalisatie om de kinderen en jongeren te informeren en te stimuleren ‘samen corona te lijf te gaan’. “Het is de bedoeling hen te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast zorgen we ook voor borden met daarop coole flattricks die ze met hun skateboard kunnen doen”, besluit burgemeester Sels.