9u20

Ouders zetten 14-jarige zoon in voor cannabisplantage: "Het was zijn hobby"

Een koppel uit Wechelderzande moest voor de rechter verschijnen. De twee stonden terecht voor drugshandel. Opvallend aan deze zaak is dat ze hun 14-jarige zoon inschakelde voor hun illegale praktijken. Het openbaar ministerie vraagt een celstraf voor 2 jaar voor de vader en een gevangenisstraf van 18 maanden voor zijn 42-jarige echtgenote.

De jongen leerde van de 46-jarige vader alles om in een tent in de tuin met negen cannabisplanten te kweken. Het duo was al zo’n 10 jaar geleden al eens veroordeeld voor drugshandel. Vorig jaar werd het koppel opgepakt na een huiszoeking. Naast hun eigen kinderen van 13, 14 en 16 jaar waren verschillende jongeren in de woning. Uit het gsm-toestel van de 14-jarige zoon bleek dat hij zelf betrokken was bij de drugshandel en hij het spul aan vriendjes doorverkocht. De jongen was ook zelf een frequent gebruiker.

Beide ouders zitten sinds eind augustus in de cel. De drie minderjarige kinderen werden geplaatst door de jeugdrechter. Op 8 februari kennen de ouders hun straf.